Zó bruikbaar is led verlichting

Jij kent led lampen natuurlijk al een tijdje. Dat is niet zo gek want tegenwoordig heeft iedereen zijn gloeilampen vervangen door deze duurzame oplossing. Maar je weet vast nog niet alle voordelen van Led licht en waar je het voor kan gebruiken. De antwoorden vind je in dit artikel. Van het bedekken van de trap tot de led strips onder de bedden van je kinderen. Led lampen maken heel veel mogelijk.

Multifunctioneel

Zoals je misschien uit bovenstaande inleiding had begrepen: led licht is multifunctioneel. Je kan het echt voor alles gebruiken. Een voorbeeld is om het led licht in huis te gebruiken. Vaak hoor je van mensen dat het led licht wel iets ‘ongezelliger’ is dan normaal licht van de gloeilamp. Daar is iedereen nu eenmaal aan gewend. Voorbeeld van het gebruik van Led binnen een huis is onder de trap. Als iemand aanstalten maakt om de tap op te lopen voelt een sensor jouw voet. Onder elke trede is een stukje van een led snoer bevestigd en langzaam lichtten de traptreden op.

Duurzaam

De led lampjes zijn voor een groot deel opnieuw te gebruiken als hij defect raakt, gemiddeld is 75% van de lamp recyclebaar. Op die manier hoeft u minder halogeenlampen bij het chemisch afval te gooien wat beter is voor het milieu. Ook voor bedrijven is Led licht een top investering. Ruim 41% van het aankoopbedrag kunt u direct van de jaarlijkse winstbelasting aftrekken waardoor je een stuk minder belasting hoeft te betalen. Het is niet bekend hoe lang deze regeling geldig blijft. Stap daarom snel over naar led verlichting bij jouw bedrijf.

Flikkeren

Wat heel fijn is aan led is dat het niet knippert. Dit dient vergeleken te worden met de spaarlamp, maar ook met TL-verlichting. Een spaarlamp (of TL, zelfde principe) gaat tientallen of zelfs honderden keren per seconde aan/uit. Vooral bij oude spaarlampen en TL-buizen die aan het eind van hun levensduur zijn, is het flikkeren duidelijk met het blote oog waarneembaar. Ledlampen flikkeren niet, doordat ze constant aan staan. Deze techniek is dan ook duidelijk rustiger voor de ogen. Vooral in ruimtes waar geconcentreerd gewerkt wordt is dit verschil merkbaar.