Sfeervolle verlichting voor in huis

Met de donkere winterdagen is het heerlijk om ’s avonds weg te kruipen op de bank onder een kleedje. Wat deze knusse sfeer helemaal af zou maken, is sfeervolle verlichting in huis. Wellicht heb je een open haard of zet je de woonkamer vol met kaarsjes, maar ook met lampen kun je sfeervolle verlichting creëren. In dit blog geven we je leuke tips en inspiratie voor knusse winterverlichting.

Led verlichting

In de eerste instantie denken mensen bij led verlichting meteen aan felle lampen met wil licht. Niets is minder waar. Je kunt namelijk een led dimmer gebruiken, waardoor het licht minder fel wordt en je de intentie zelf kunt bepalen. Ook hangt de kleur licht af van het soort lamp dat je gebruikt. Zo kun je gloeilampen gebruiken, maar ook hallogeen. Voor elk soort lamp geldt heb je weer een andere dimmer nodig. Dit heeft te maken met het aantal voltage van het lampje. Hiernaast verbruiken led lampen ook minder stroom en heeft dit soort verlichting een langere levensduur. Led lampen zijn gebruiksvriendelijk, aangezien de lampjes niet heet worden en je je vingers dus ook niet kunt verbranden. Een veilig en milieuvriendelijk lampje dus.

Lichtsnoer

Wat je steeds vaker ziet de laatste tijd is een lichtsnoer met kleine lampjes. Dit snoer kun je verwerken in het interieur van je huis. De kleine lampjes geven een leuk effect en maken de ruimte zeer sfeervol. Dit soort verlichting zit niet vast aan een plafond of muur, dus je kunt elk seizoen weer spelen met de inrichting. Pak bijvoorbeeld een leuke glazen vaas en stop daar het lichtsnoer in, wikkel het lichtsnoer om een accessoire in huis of hang het lichtsnoer over een plankje of tafeltje. Dit kun je ook weer leuk combineren met kaartjes of lantaarntjes ernaast.