Houten vloeren: wat zijn de voor- en nadelen

Iedereen kent ze wel: de massief houten vloeren. Het zijn de vloeren die het langste al in woningen worden gelegd en daardoor ook nog steeds in de meeste woningen te vinden is. Het is een ideale vloer voor veel mensen en daarom is de vloer zo geliefd. De vloer heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de voor- en nadelen van deze mooie houten vloeren.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van de massief houten vloeren blijft toch echt wel dat de uitstraling van de vloeren. Het zijn bijzonder mooie vloeren die eigenlijk in elke woning past. Je kan massief houten vloeren in verschillende kleuren en maten halen en daarom passen ze perfect in elke huisstijl. Een ander belangrijk voordeel is dat de vloeren enorm uniek zijn. Je zal wel denken “huh, ik zie de vloeren overal, hoe kunnen ze uniek zijn?” en dit is een logische gedachten. Echter is hout een natuurproduct waar niks aan gedaan wordt. Hierdoor is elk stukje houten vloer anders als de rest. Ten slotte is de duurzaamheid van de vloeren ook een belangrijk voordeel. Tegenwoordig worden de massief houten vloeren zo ontworpen dat ze enorm lang mee gaan en dat krassen en deuken makkelijk weggewerkt kunnen worden.

Zijn er ook nadelen?

Zoals elke vloersoort heeft de houten vloer ook nadelen. Het grootste nadeel voor veel mensen is dat de vloersoort niet waterdicht is, waardoor schoonmaken een stukje lastiger kan zijn. Tevens zijn de vloeren ook niet geschikt voor vloerverwarming, aangezien de vloer zal uitdrogen en kromtrekken door de hitte.

Wil je een houten vloer aanschaffen voor jouw woning? Neem dan zeker een kijkje bij Martijn de Wit vloeren om de mooiste (massief) houten vloeren te vinden en misschien zit er wel wat leuks voor jou bij!