Zelf verse ijsthee maken voor op een feestje

zelf verse ijsthee maken

Ijsthee is een heerlijke drank voor zowel jong als oud. Zeker in de zomer drinken veel mensen dit drankje weg. Hoewel ijsthee heel lekker is, bevat het ook veel suikers en is het ver van echte thee te bekennen. Hierdoor kan het zijn dat je wat aankomt maar ook dat je gaatjes krijgt in je tanden. Daarbij is het niet het beste drankje wat je aan je kinderen kan geven. Als jouw kinderen daarentegen ijsthee wel heel erg lekker vinden, kan je dus zelf je eigen verse ijsthee maken. Dit is makkelijk en lekker. 

zelf verse ijsthee maken

Hoe maak je het?

Er zijn twee verschillende manieren om ijsthee te maken, de koude en de warme manier. In beiden gevallen heb je ongeveer 1 liter water nodig of natuurlijk meer als meer ijsthee wilt. Bij de warme manier kook je het water en voeg je 3 thee smaken naar wens toe. Deze laat je even sudderen en daarna haal je ze er uit. Je kan dan nog munt, citroen, honing of een beetje suiker toevoegen. Hierna zet je het in de koelkast tot het koud wordt. 

Bij de koude manier doe je gelijk de theezakjes bij het water en laat je deze de hele nacht trekken. Voor de rest is het hetzelfde.