Wat zijn de kenmerken van goede wijn?

Een goede wijn is in balans. De wijn zal ervoor zorgen dat er harmonie is in de mond. Dit wil zeggen dat de wijn niet te stroef is, maar ook niet te stuur. Verder heeft een goede wijn ook een langere afdronk. Dit betekent dat de wijn nog te proeven is na het doorslikken. De smaak van de wijn is dus precies ook. Ook is goede wijn complex. Wijn wordt gekenmerkt door veelvoud van fijne en subtiele smaken. Goede wijn heeft dus geen 1 dominante geur of smaak. Goede wijn kun je bewaren in een wijnklimaatkast. Voor meer informatie zou je een kijkje kunnen nemen op de Smaak van de Wereld website. 

Vaste temperatuur continu

Wijnkasten zorgen ervoor dat de wijn continut op een vast temperatuur worden bewaard. Dit is erg belangrijk voor de wijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de wijn langer goed blijft. Ook is het mogelijk om de wijn langer te bewaren. Je kunt de wijn het beste bewaren tussen de 10 en 13 graden. Sommige wijnen hanteren andere temperaturen. Dit kun je altijd nachecken op het etiket van de wijn. Kamertemperatuur kan ervoor zorgen dat de wijn sneller rijp wordt. Dit zorgt ervoor dat de houdbaarheid van de wijn wordt verkort. Dit is niet fijn. De wijnbewaarkasten geven de mogelijkheid om de temperatuur makkelijk zelf in te stellen op de gewenste temperatuur. Dit is af te stemmen op de verschillende soorten wijnen. Er zijn ook wijnbewaarkasten die twee zones hebben. Door middel van deze 2 zones kun je meerdere soorten wijnen bewaren. 

Wijn direct serveren

Door middel van de wijnklimaatkasten kun je de wijn direct serveren. Dit is mogelijk doordat de wijn al goed op smaak is gekomen. De wijn heeft namelijk op de juiste temperatuur in de kast gelegen. Bij het schenken van wijn is het belangrijk dat de wijn goed op smaakt komt. Dit kan dus alleen door de wijn te bewaren op de juiste temperatuur.