Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

gietvloer

Je hebt erg veel verschillende soorten vloeren. De een gaat voor een houten vloer, terwijl de andere voor een stenen vloer gaat. Tegenwoordig zie je ook in veel woningen de gietvloer voorbij komen. De gietvloer heeft meerdere voordelen. Hieronder lees je meer over verschillende voordelen die de gietvloer heeft.

Waterdicht

Het eerste voordeel die de gietvloer heeft, is dat hij waterdicht is. Wanneer je dus water laat vallen, hoef je niet bang te zijn dat dit vlekken veroorzaakt op de vloer. Dit is heel handig wanneer je bijvoorbeeld een huisdier of kleine kinderen hebt. Hierdoor kan er wel eens wat omvallen, maar dat is bij de gietvloer geen probleem.

gietvloer

Temperatuur vloer

In de winter staat in de meeste gevallen de verwarming in huis aan. Het is dan koud buiten en je wilt voorkomen dat je het binnen ook koud hebt. Door middel van een gietvloer, hoef je niet bang te zijn voor koude voeten. De vloer voelt namelijk erg aangenaam aan op het moment dat je er met je blote voeten opstapt. Wanneer je dit toch nog niet aangenaam genoeg vindt, kun je deze vloer ook erg goed combineren met vloerverwarming.

Geen geluidsoverlast

Wanneer je een tussenwoning hebt of woont in een appartement, kun je wel eens last hebben van geluidsoverlast. Door middel van een gietvloer, verhelp je een groot gedeelte van het geluidsoverlast. Dit komt omdat de vloer elastisch is en dus harde voetstappen erg goed opvangt. 

Minder snel brand

In het ergste geval breekt er brand uit in je woning. Dit wil je natuurlijk helemaal niet meemaken. Wanneer het toch voorkomt in je woning, hoef je met een gietvloer niet bang te zijn dat de brand snel verspreid. Een gietvloer zorgt er namelijk juist voor dat de brand zo langzaam mogelijk verspreid.