Waar moet ik op letten als ik een accuboormachine koop?

Zodra u vindt dat het tijd is om het huis te renoveren, is het hebben van het juiste gereedschap essentieel! Van hamers tot schroevendraaiers en boormachines, het kiezen van het juiste gereedschap kan een wereld van verschil zijn wanneer u aan het klussen bent. In deze blogpost focussen we op boormachines en proberen we u te attenderen op een aantal factoren waar u op kunt letten wanneer u op zoek bent naar de perfecte accuboormachine.

Factoren

-Vermogen: Het vermogen van de boormachine wordt gemeten in volt. Hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de boormachine. Voor de meeste thuisprojecten zou een boormachine van 12 volt moeten volstaan.

-Grootte van de boorhouder: Dit is het deel van de boor waar het bit in zit. De meeste bits zijn ¼ inch of ⅜ inch. Als u van plan bent veel te boren, kies dan een boormachine met een boorkop van ⅜ inch.

-Snelheid: De snelheid van de boormachine wordt gemeten in omwentelingen per minuut (RPM). Hoe hoger het toerental, hoe sneller de boormachine.

-Levensduur van de batterij: Dit is een belangrijke! Wanneer u een accuboormachine kiest, let dan op de levensduur van de batterij. Veel accuboormachines worden geleverd met een Lithium-Ion accu. Deze accu staat bekent om zijn lange levensduur.

-Prijs: Natuurlijk is de prijs altijd een factor bij het kiezen van gereedschap. Doe wat onderzoek om de beste prijs te vinden voor de boormachine die aan uw behoeften voldoet.

Na het lezen van deze blog post en met een beetje meer marktonderzoek vindt u vast en zeker de perfecte boormachine voor uw volgende thuisproject!

bron: toolmax.nl