Tuin sculptuur voor de moderne tijd

tuin sculptuur

Het idee van een tuin sculptuur is niet nieuw. In de moderne tijd zijn sculpturen echter meer dan alleen iets om naar te kijken. Ze worden vaak gebruikt om uitspraken te doen over een persoon of hun interesses. Het ontwerp van deze sculpturen is met de tijd ook veranderd. Vroeger werden sculpturen gemaakt van steen of metaal en waren ze meestal groot van formaat en zwaar. Tegenwoordig kunnen tuinsculpturen van alles worden gemaakt, van marmer tot gerecyclede materialen zoals plastic flessen die in elke denkbare vorm kunnen worden gegoten.

Welke materialen worden gebruikt om tuinbeelden te maken?

Materialen die worden gebruikt om tuin sculptuur te maken:

Steen: Steen is een populair materiaal voor het maken van tuinbeelden. Het is duurzaam en bestand tegen de elementen. Er zijn veel verschillende soorten steen, zoals marmer, graniet en kalksteen.

Hout: Hout is ook een populair materiaal voor het maken van tuinbeelden. Houten beelden zijn meestal gemaakt van ceder of redwood en kunnen worden geverfd of natuurlijk worden gelaten.

Metaal: Metaal wordt meestal niet gebruikt om tuinbeelden te maken, maar het kan wel als het van aluminium of roestvrij staal is gemaakt.

tuin sculptuur

Wat zijn enkele populaire soorten tuinbeelden?

Verschillende soorten tuinbeelden zijn onder meer:

– Dierenbeelden: deze zijn meestal gemaakt in de vorm van een hond, kat, paard of ander dier.

– Vogelbeelden: deze zijn vaak gemaakt in de vorm van een vogel met gespreide vleugels.

– Engelenbeelden: deze kunnen worden gemaakt om eruit te zien als een engel of cherubijn.

– Gargoyle-beelden: deze zijn meestal gebeeldhouwd met angstaanjagende kenmerken en kunnen worden gebruikt als vogelverschrikker om ongedierte uit je tuin te houden.

– Beelden van Griekse goden en godinnen: deze kunnen worden gemaakt om eruit te zien als elke god of godin uit het oude Griekenland.

– Marmeren sculpturen: dit zijn vaak witmarmeren sculpturen die met de hand zijn gesneden en beschilderd door kunstenaars.

– Stenen sculpturen: sommige mensen kiezen voor stenen sculpturen