Op zoek naar werk? Dit zijn de meest populaire beroepen

De economie groeit en daarmee dus ook de arbeidsmarkt. Verschillende sectoren maken een flinke transformatie door, met name door de ontwikkelingen in de technologie. Genoeg werkgelegenheid zul je denken, toch? Helaas heeft niet iedereen een baan, wat verschillende redenen kan hebben. Behoor jij tot deze categorie en ben je op zoek naar leuk werk? Wij hebben uitgezocht wat de meest populaire banen zijn in Nederland en waar veel werk in te vinden is. Lees dus snel verder.

Logistiek

In de logistieke sector is onwijs veel vraag naar medewerkers. Mede dankzij de welvarende economie is er dus meer vraag naar logistiek en verkopers. Dit kunnen voor beroepen zijn zoals vrachtwagenchauffeur, laders en lossers, inpakkers of logistieke coördinatoren. Het aanbod is enorm en de beroepen variëren enorm. Wie weet zit er voor jou daarom wel iets tussen. Zoek naar vacatures logistiek en ontdek welke vacatures bij jou passen. Je weet in ieder geval nu dat hier genoeg werk in te vinden is.

Accountmanager

Uit rapporten blijkt dat het beroep als accountmanager steeds vaker wordt gevraagd. Het was het afgelopen jaar zelfs de meest aangeboden vacature. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en aangaan met meerdere klanten van de organisatie waar je voor werkt. Je onderhoudt als het ware hun accounts en denkt met deze klanten mee. Zo geef je hen ook passend advies over hoe ze bijvoorbeeld hun prestaties kunnen verbeteren en hier help je ze ook mee.

ICT

Nu komen we weer terug op de ontwikkelingen binnen de technologie. Hierdoor verandert de ICT branche sterk. Dit is ook een reden dat hier altijd wel werk in te vinden is. Naast de technologie vraagt deze branche ook om een mensenhand. Bij populaire beroepen binnen de ICT kun je denken aan cloud engineer, applicatiebeheer of developer. Hierbij ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de online systemen en platformen van organisaties en het beter invullen van (online) bedrijfsprocessen.