Op internet een document aanvragen

Vroeger leek het nog ondenkbaar een online vog aanvragen, tegenwoordig is het gebruik van internet de normaalste zaak van de wereld. Naast dat het veel makkelijker is, heeft het nog andere voordelen. Moet je de VOG voor je werk aanvragen, dan kan de werkgever deze voor je aanvragen zodat je hier geen omkijken naar hebt. Het kost je geen vrije tijd en je hoeft niet meer naar het gemeentehuis. Zelfs afrekenen doe je heel eenvoudig online.

De verklaring

Een online vog aanvragen is niets meer dan een verklaring, waarin staat of je strafbare feiten hebt gepleegd die je functie in de weg staan. Zeker wanneer je met kinderen gaat werken, of vrijwilliger bij een sportvereniging wil worden moet je een verklaring aanvragen. Zo zijn er meer beroepen waarvoor je een vog nodig hebt, de beroepen zijn allemaal wettelijk vastgelegd. Maar vind je werkgever het nodig dat je ook zonder de wettelijke verplichting een vog moet aanvragen, kan hij dit van je verlangen.

online vog aanvragen

Kun je in beroep gaan tegen een uitslag?

Heb je een voornemen tot afwijzing gehad na een online vog aanvragen dan kun je hiertegen in beroep gaan, in  het beroep vermeld je dan waarom je denkt dat je wel recht hebt op de verklaring. Komt de definitieve uitslag en is de afwijzing nog steeds aan de orde, dan is het ook mogelijk om hiertegen in beroep te gaan. Echter is het dan wel verstandig om professionele hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een advocaat. Vaak is het erg moeilijk om een definitieve beslissing ongedaan te maken.