Je baanmogelijkheden als WMO consulent

WMO staat voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, en als consulent ben je vaak werkzaam bij de gemeente. Hier kan je zorgvragen van burgers afhandelen die te maken hebben met WMO-voorzieningen. Dit doe je voornamelijk samen met de cliënt en je zorgt ervoor dat de oplossingen zullen aansluiten bij de wensen en de mogelijkheden van de cliënt zelf.

Via de website van Stimulansz zijn er een hoop trainingen te vinden die je kunnen helpen om aan de slag te gaan als WMO consulent. Ook vind je daar advies en meer informatie over wat een WMO consulent allemaal inhoudt, en bijpassende tools die je in kan zetten om het gewenste effect te kunnen bereiken.

De opleidingen voor WMO-consulent van Stimulansz

Meer over trainingen WMO-consulent? Via de website van Stimulansz kun je jezelf aanmelden om te starten met de opleiding. De opleiding wordt zowel online als fysiek gegeven en de opleiding duurt zo’n zeven dagen. In deze basisopleiding krijg je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een baan te vinden in dit werkveld. 

De opleiding is voornamelijk praktijkgericht, en het meeste wat je ervan zult leren is hoe jij jouw toekomstige cliënten zo goed mogelijk kunt ondersteunen en weer laten integreren in de samenleving. Deze opleiding kun je doen als je al werkzaam bent binnen de WMO, maar als je een carrièreswitch wilt gaan maken is dat ook gewoon mogelijk met deze opleiding.

Hoe ziet de training er uit?

Zoals al genoemd hierboven, duurt de opleiding zeven trainingsdagen. Je leert om samen te werken met je cliënt en zijn of haar situatie. Ook leer je hoe je een medische en psychische situaties kunt onderzoeken, en hiermee een oplossing te bedenken samen met de cliënt. Ondertussen zal je gebruik maken van de wet- en regelgeving die zich bevindt in het brede sociale domein. De theorie kan je zelf thuis bestuderen, en op de trainingsdagen pas je ze toe.