Ga jij online kleding kopen? Drie tips

Bij Open32 kun je o.a. G-star RAW aanschaffen

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft het online kopen van kleding een enorme vaart genomen. Niet gek ook natuurlijk, want het is veel veiliger in termen van het reduceren van je besmettingsrisico. Andere voordelen – die weliswaar ook voor de uitbraak van Covid-19 er al waren – zijn het gemak van niet de deur uit hoeven, het snelle kunnen vergelijken tussen verschillende winkels en merken en de soms lagere prijzen.

Waar dien je op te letten als je online kleding gaat kopen? Als je dit niet eerder hebt gedaan, kan het als een doolhof voelen. Om die reden helpen we je op weg met wat tips bij online kleding shoppen.

Tip 1. Zet voor jezelf de merken op een rij die je leuk vindt

De een houdt van G-Star RAW, de ander van PME legend jeans. Of misschien vind je voor broeken Levi’s top, maar vind je G-star leuk voor je bovenlijf. Merken zijn heel persoonlijk. Om die reden is het een goed idee om voor jezelf een rijtje te maken van merken die je leuk vindt. Zo’n lijstje kan er als volgt uitzien:

Shirts: Tommy Hilfiger, VANS & G-Star RAW

Broeken: Levi’s, PME Legend & G-Star RAW

Hetzelfde kun je doen voor schoenen, jasjes, etc. Als je per merk ook bijhoudt welke maten je daar mestal van draagt, dan ben je helemaal goed bezig. Het verschilt namelijk per merk hoe groot of hoe klein een maat valt.

Tip 2. Door van een shop (bijv. G-Star) member te worden krijg je vaak korting

Als je ervoor kiest om van een shop member te worden, krijg je vaak speciale kortingsacties. Je doet er dus goed aan om naar de sites van je favoriete merken te surfen en je daar aan te melden. Op die manier kun je gebruik maken van merkspecifieke kortingsacties. Als je dus bijvoorbeeld graag G-Star kleding draagt, dan kun je G-Star member worden en op die manier gebruik maken van memberacties en -kortingen.

Tip 3. Een goede manier om te vergelijken zijn mutlibrandsites (bijv. OPEN32)

Als je veel producten wil vergelijken en wilt kijken waar je de laagste prijs kan kijken, dan is het aan te raden om naast de sites van de merken zelf ook multibrandsites te bezoeken. Een voorbeeld hiervan is OPEN32. Op de site van OPEN32 vind je net als in hun fysieke winkels een keuze uit merken als Silvercreek, Tommy Hilfiger, Madness, PME, G-Star RAW, Tommy Jeans en Levi’s. Naast dat het assortiment voor elk van deze merken anders kan zijn dan op de sites van de merken zelf, kunnen de prijzen op multibrandsites als die van OPEN32 ook lager zijn.