Facebook marketing, een nieuw begrip

Facebook marketing is tegenwoordig een hele hype en dat terwijl dit begrip nog helemaal niet zo lang bestaat. Het is pas sinds enkele jaren dat Facebook hét social media kanaal werd dat wereldwijd door meer dan een biljoen personen worden gebruikt. Het is dan ook niet gek dat vooral de laatste jaren steeds meer bedrijven lucht krijgen van het begrip Facebook marketing en zich ook bij deze revolutie willen aanmelden. Slim, want met goede Facebook marketing valt er veel geld te verdienen. En dat weten een Facebook expert maar al te goed. Zij maken hier inmiddels hun fulltime werk van en we kunnen je verzekeren, dat is een goede stap in de richting voor een verder verloop van een carrière in het social media landschap. Een social media bureau helpt het maximale uit jouw campagnes te halen.

Wat kun je met Facebook marketing

De mogelijkheden met Facebook marketing zijn eindeloos. Zo is het op Facebook mogelijk om reguliere berichten te plaatsen op de tijdlijn die alle volgers van die betreffende pagina zullen zien. Wil je een doelgroep bereiken die groter is dan alleen jouw pagina volgers? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van Facebook advertenties. Hier kun je heel specifiek aangeven aan welke personen jij de advertenties wilt tonen. Zo is het mogelijk om personen te bereiken die in lijn liggen met de interesses van jouw bedrijf, maar is het ook mogelijk om personen te bereiken die eerder jouw website hebt bezocht. Remarketing noemen we dit fenomeen. Ovr het algemeen wordt op een remarketing doelgroep het meeste rendement behaald, maar ook dit is afhankelijk van de producten en diensten die het bedrijf aanbiedt en in welke branche het bedrijf zicht bevindt.

Wie wil starten met social media marketing en hier weinig verstand van heeft, doet er goed aan om social media beheer uit te besteden. Dan weet je zeker dat je een goede start maakt!