Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie staat ook wel bekend onder de afkorting SEO. SEO staat voor search engine optimization. Zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van zoekmachinemarketing. Hierbij gaat het om het optimaliseren van een website om een hogere positie te verkrijgen in zoekmachines zoals Google. Iemand met een goed opgebouwde website of webshop wil natuurlijk dat deze door zo veel mogelijk mensen bezocht wordt en daarnaast ook nog aankopen doet op de website of webshop. Met zoekmachine optimalisatie is de kans groot dat dit daadwerkelijk gebeurd. Al met al kennen zoekmachines waarde toe aan een website of webshop met goede zoekmachine optimalisatie wat leidt tot voor meer verkeer naar de website of webshop en uiteindelijk meer omzet kan worden genereren. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder techniek en content optimalisatie en linkbuilding. Zoekmachine optimalisatie kan worden uitbesteed aan een online marketingbureau zoals PositiveDigits

Maar welke voordelen heeft SEO nog meer voor een bedrijf?

Voordelen zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat een website makkelijk en beter vindbaar is in een zoekmachine. Als het ware wordt gratis verkeer naar de website gegenereerd, aangezien een bedrijf een zoekmachine niet hoeft te betalen hiervoor. Voor een advertentie in Google moet namelijk wel betaald worden. Daarnaast kan de advertentie wegzakken of zelfs verdwijnen. Bij zoekmachine optimalisatie is dit niet het geval.

 Hoe hoger de website staat in de zoekmachine, hoe eerder mensen de website bezoeken. Ook wordt een hoge positie in een zoekmachine geassocieerd met autoriteit. Mensen vertrouwen hierdoor jouw website of webshop sneller. Met behulp van zoekmachine marketing is het makkelijk om resultaten te meten. Al met al, met behulp van zoekmachine optimalisatie is een website of webshop online beter vindbaar, beter zichtbaar, kan de doelgroep op een betere manier bereikt worden en uiteindelijk leidt dit tot meer omzet. Voor een onderneming kan het inzetten van zoekmachine optimalisatie een verschil maken.