De perfecte mancave : zo richt je hem in

De mancave. De bekroning op je huis. De keuken en de badkamer waren al verbouwd en gemoderniseerd. De aanbouw staat trots te pronken in de tuin en alle muren zijn van een fris kleurtje voorzien. Moeder de vrouw is helemaal gelukkig – tijd dus om de kroon op het werk te zetten. Op weg naar de ideale mancave! In dit artikel vind je de belangrijkste tips om van jouw mancave een benijdenswaardige eyecatcher te maken

De bar

Centraal in je mancave staat natuurlijk de bar. Je kunt natuurlijk een paar pallets tegen elkaar aan spijkeren. Plankje erop en klaar. Het kan ook stijlvoller: met een mahoniehouten bar met dito barstoelen bijvoorbeeld. Of een barretje in Engelse stijl, compleet met Chesterfields in de zithoek. Hou je meer van strak, dan kun je ook een bar in loungestijl maken. Denk aan strakke witte meubels, kleurige kussens en een afwerking met LED lichtjes of een super gave plafondlamp.

Een vintage bar kan overigens ook. Gebruik dan veel houten accenten en pas je meubilair daar op aan. Wil je er zeker van zijn dat de vrouw des huizes niet te vaak om de hoek komt kijken? Richt dan je mancave in stoere industriële stijl in. Een hanglamp, combi’s van ijzer en hout en typische mannendecoratie doen het hierbij goed. Tip: bekijk menlife voor nog meer tips voor mannen.

De kijk- en doe hoek

Extra aandacht is er natuurlijk ook voor de gaming- en televisiehoek. Belangrijk zijn een goede gamestoel en/of een comfortabele bank. Daarnaast een strakke achterwand die de televisie en/of het computerscherm goed tot zijn recht laat komen. Rondslingerende kabels willen we in onze mancave niet, dus denk aan een televisiemeubel of dressoir. Denk vooraf vooral goed na welke stijl je wilt hebben in je mancave en trek deze stijl consequent door. Stoer of strak? Warm en gezellig of ruw en rauw?
Oog voor detail, ook dat hebben wij mannen. Daarom denken wij uiteraard aan een zithoekje met tafeltje, misschien zelfs wel aan een sfeerhaard en een tapijtje.

Het kleine jongetje in de man

In de speelhal (want daarvoor is uiteraard plaats ingeruimd) kunnen we de puntjes op de i zetten. Allereerst, wat komt er allemaal in?
Enkele tips:
– Een gokkast
– Een flipperkast
– Een dartspel
– Een tafelvoetbalspel
– Een biljart
– Een airhockey spel

Wil je het nog wat gekker maken dan kun je een pokertafel kopen of maken, compleet met luxe fauteuils uiteraard.
In deze “ontspanningsruimte” dient er voldoende afzetruimte te zijn voor glazen. Een kleine bijzettafel op strategische punten geplaatst kan hier goed bij helpen. Tot slot nog enkele ouderwetse (of moderne) barkrukken en voila, je mancave is helemaal af!