De werking van cosmetica op de huid

Cosmeticaproducten hebben een verzachtende en verzorgende werking, dit komt door de synthetische ingrediënten die een cosmetica product bevat. Door de synthetische ingrediënten ziet de cosmetica er mooi uit op de huid, maar na een tijdje kan je er veel last van krijgen, zoals puistjes, acné of zelfs huiduitslag. De poriën raken verstopt en dat is zeker niet de bedoeling. Door te kijken naar een cosmeticaproduct die meer natuurlijke ingrediënten bevat, is de kans op huiduitslag of huidirritaties kleiner en is de werking die het product beloofd veel beter terug te zien op de huid. Daarnaast is de huid ook veel beter te reinigen, omdat je meer natuurlijke ingrediënten gebruikt op de huid. De structuur van de huid wordt hierdoor ook erg verbeterd, omdat de huid dieper gereinigd kan worden, met als resultaat een stralende en een gezonde huid.

Gezichtsmaskers voor iedereen!

Heb je grote poriën of last van puistjes? Als je een onzuivere huid hebt, is een gezichtsmasker heel erg fijn. Vegan gezichtsverzorging van IK Skin Perfection is daarom erg belangrijk, want door een grondige reiniging te hebben in de huid, voorkom je de kans dat je infecties krijgt in de huid en in de poriën. Ook bestaan er gecombineerde gezichtsmaskers, zoals bamboehoutskool. Bamboehoutskool is een combinatie van klei en houtskool, door deze combinatie wordt er diep gereinigd in de huid. Vegan gezichtsverzorging van IK Skin Perfection zorgt ervoor dat verschillende onzuiverheden, zoals overtollig talg, puistjes, vette huid of grote poriën, minder worden en dus ook grondig gereinigd worden. Net als bij ‘gewone verzorgingsproducten’ is het van belang dat je het product goed uitspoelt, anders blijven er misschien resten achter in de poriën van de huid.

Welk gezichtsmasker past bij mij?

Welk gezichtsmasker je nodig hebt, varieert welk huidtype je hebt. Er zijn verschillende gezichtsmaskers, zoals een kleimasker, een crème gezichtsmasker, een houtskool gezichtsmasker, een peel-off masker of een face sheet masker. Een crème gezichtsmasker is geschikt voor een droge en een gevoelige huid, deze zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. Daarnaast heeft het masker een voedende werking. Maar heb je juist een onzuivere huid? Dus puistjes, grote poriën, een vette huid en overtollig talg? Dan is een houtskool masker erg geschikt voor je huid, deze trekt juist het vuil en de bacteriën uit de huid, waardoor de huid diep gereinigd wordt. Met als resultaat een fris en gezonde uitstraling!