Zo bespaar je geld tijdens de kerstdagen

Kerstpakkettenplaza

December is een dure maand. Dat weten we allemaal. Er zitten niet alleen kosten in de cadeaus, maar ook in de diners, feesten, versieringen, noem het maar op. Het is dan ook niet zo gek dat we ons in januari allemaal blut voelen. Waar is dat geld gebleven? Voorkomen is beter dan genezen, dus bij voorhand geven we je alvast een aantal tips om geld te besparen tijdens de feestdagen zoals het bestellen bij Kerstpakkettenplaza

Gebruik wat je krijgt

Tijdens kerst geef je niet alleen cadeaus, je krijgt ze ook. Probeer hier zo veel mogelijk dankbaar gebruik van te maken. Lijken die snacks uit je kerstpakket je niet zo heel interessant? Probeer ze toch eens! Heb je met oud-en-nieuw een wijn gekregen die je niet kent? Probeer hem eens! En zijn er tijdens een diner restjes over? Maak hier dankbaar gebruik van. Het scheelt je meer geld dat je in eerste instantie zou denken. 

Kerstpakkettenplaza

Zeg ook nee

Dit is moeilijk, want december zit zo vol met leuke feesten. Maar zeg eens nee. Je bent je vaak niet bewust van hoeveel geld er eigenlijk doorheen gaat tijdens een avond borrelen. Een avondje op het terras kan al snel twintig tot dertig euro kosten. Doe je dit een aantal keer per maand, dat kan dat best oplopen. Ook bij een diner wordt vaak verwacht dat je iets meeneemt, of dat je op z’n minst het tikkie betaalt die achteraf gestuurd wordt. Wanneer je geld wil besparen is het saai, maar toch beter dat je af en toe zo’n gelegenheid overslaat.

Meer verhalen