Welke kleur wit kies je als je wilt gaan verven?

Iedereen heeft vast in zijn of haar leven wel eens een kwast in handen gehad. De een vind het ontzettend leuk om zelf te doen en de ander laat het liever door een professional doen. En toch zijn er voor jou, als doe-het-zelver, veel mogelijkheden om dit op een goede manier op te pakken. Het begint namelijk al bij je materiaal. Als dit van goede kwaliteit is zorgt dit al voor een veel beter eindresultaat, ook al is het je eerste keer verven. De kleur wit is vaak gekozen. Maar welke kleur wit kies je dan? Ik help je op weg!

Welke RAL kleuren zijn er allemaal?

Als we puur kijken naar de witte RAL kleuren dan zijn dat er al een hoop. Je zou zeggen dat wit, wit is maar dat is dus niet zo. De ene wit is witter dan de ander terwijl een andere RAL wit weer naar creme of off white neigt. Ik leg de witte RAL kleuren even aan je voor.

RAL 9003

Dit is de aller witste kleur wit die je kan kiezen. Als je op zoek bent naar hele witte verf dan is dit jouw RAL nummer. We zien dat deze kleur veel aan populariteit wint.

RAL 9010

De RAL 9010 is toch wel de meeste gebruikte kleur wit. In veel nieuwbouwhuizen is deze kleur toch de standaard kleur waar je mee vooruit kan. Deze kleur is niet zo wit als de 9003 maar zorgt wel voor voldoende warmte in je huis. Deze RAL 9010 is wat geliger dan bijvoorbeeld andere RAL wit kleuren.

RAL 9001

Je zou zeggen hoe lager hoe witter maar dat is niet helemaal waar. RAL 9001 was vroeger heel populair en de standaard wit kleur. De RAL 9001 is nog wat neutraler dan de RAL 9010. Er zit dus wel een verschil in.

Wit kiezen

Wil je dus een wit kleur kiezen? Kies dan een van deze opties uit!