Wat zijn strijkijzersnoeren precies?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar grote kans van niet: strijkijzersnoeren. Strijkijzersnoeren hebben veel meer voordelen in het dagelijkse leven dan je denkt. Dit terwijl heel veel mensen niet weten wat het nu precies. Zonde toch? Als ergens geen weet van hebt terwijl dit wel gewoon erg veel voordelen met zich mee kan brengen. Helemaal voor in huis.

Dit artikel gaat over de voordelen van de strijkijzersnoeren van de Lampjesfabriek. Mocht je interesse hebben? Lees dan gauw verder.

Wat zijn de grote voordelen?


Strijkijzers en bepaalde andere soorten apparaten lopen een hoog risico dat het netsnoer wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen door direct contact met het verwarmingselement. Plastic of rubberen materialen werken uitstekend als elektrische isolatoren, maar veel van hen doen het erg slecht en falen op ongewenste manieren wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

Om dit soort gevaarlijke storingen te voorkomen, is het snoer omhuld met een materiaal dat:

  • Goed bestand tegen hoge temperaturen
  • Lage thermische geleidbaarheid, om de rubberen elektrisch isolerende lagen binnenin te beschermen
  • Hoge flexibiliteit

Dit soort geweven / gevlochten stof voldoet redelijk goed aan deze eisen. Het soort knikfout dat op de afbeelding wordt getoond, is het gevolg van een slechte bediening en met name een te kleine buigradius.

Wat kost het?

Je betaald nog geen drie euro voor een strijkijzersnoer bij de Lampjesfabriek. Je kunt deze heel gemakkelijk online bestellen, zonder dat je dus daadwerkelijk naar de winkel hoeft te gaan. Je hebt ze in verschillende maten en in verschillende kleuren. Voor ieder wat wils. Vandaag nog bestellen, is morgen al in huis. Wees er dus snel bij, want op is op.