Wat zijn balkonhekken?

balkonhek-glas

Balkonhekken zijn hekwerk dat wordt gebruikt om toegang te bieden tot een balkon, tuin of andere buitenruimte. Ze zijn ontworpen om veiligheid en privacy te bieden, terwijl ze geen esthetische afwerking van de buitenkant van een huis. Balkonhekken zijn meestal gemaakt van aluminium, staal of hout en kunnen zowel met panelen als met roosters zijn uitgevoerd. Ze zijn er in veel verschillende stijlen, waaronder moderne, traditionele en hedendaagse ontwerpen.

Balkonhekken tegen valgevaar

Balkonafsluitingen zijn ontworpen om bewoners te beschermen tegen mogelijke gevaren veroorzaakt door hoge balkons zoals valgevaar. Ze voorkomen ook dat kinderen en huisdieren uit het raam of balkon vallen. Bovendien helpen ze om inkijk te verminderen van buitenaf, wat essentieel is voor privacy.

Mooie balkonhekken zijn er in verschillende uitvoeringen en materialen. Aluminium is een van de meest gebruikte materialen voor balkonhekken, omdat het licht is, sterk en duurzaam kan zijn. Stalen hekkens zijn rendabel en duurzaam, maar ze kunnen na verloop van tijd gaan roesten. Houten hekken geven een klassieke uitstraling en kunnen geverfd worden om bij de buitenkant van het huis te passen. Het belangrijkste nadeel van houten balkonhekken is dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben om ze er goed uit te laten zien.

Waarvan zijn balkonhekken gemaakt

Balkon hekwerken van glas of gaas zijn een moderne keuze die zowel schoonheid als bescherming bieden. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van frameloos tot ingelijst, en kunnen worden aangepast met verschillende kleuren en patronen. Het voordeel van balkonhekken van glas of gaas is dat ze het uitzicht van buiten blokkeren en toch licht in huis toelaten.

Bij het plannen van een balkonhek is het belangrijk rekening te houden met de grootte, de stijl en de gebruikte materialen. Als het balkon bijvoorbeeld aan een winderige straat ligt, is een zwaar aluminium of stalen hek misschien geschikter dan een houten hek. Het is ook belangrijk om de plaatselijke bouwvoorschriften en veiligheidskwesties in overweging te nemen voordat je een balkonhek installeert.