Wat is ERP software?

erp software

ERP staat voor enterprise resource planning. ERP software is software dat ervoor gemaakt is om productiviteit te verhogen door middel van het automatiseren van allerlei bedrijfsprocessen zoals administratie en logistiek. ERP software kan in vele bedrijfstakken gebruikt worden. Enkele voorbeelden zijn de auto-industrie, de chemische industrie, en industrieën als de detailhandel of de groothandel.

Wat zijn de voordelen?

ERP software heeft vele voordelen voor elk bedrijf dat er gebruik van maakt. Enkele van die voordelen zijn: betere communicatie tussen collega’s omdat processen transparanter zijn; gegevens in real time; de mogelijkheid om taken te automatiseren; verhoogde productiviteit; verlaagde kosten; betere facturering dankzij vollediger gegevensreeksen; grotere klanttevredenheid door verbeterd klantendienst beheer.

erp software

Pas het aan op jouw bedrijf

ERP software is ook flexibel, wat betekent dat bedrijven het naar hun eigen behoeften kunnen kneden. Dit maakt het voor nieuwe gebruikers gemakkelijk zich vertrouwd te maken met het systeem, maar het stelt ook gevorderden in staat snel bestaande processen aan te passen of nieuwe toe te voegen zonder ingewikkelde handleidingen te moeten doorspitten. Een goed voorbeeld hiervan is hoe sommige ERP systemen inherent mobiel compatibel zijn, zodat werknemers onderweg kunnen werken terwijl ze toch steeds hetzelfde systeem gebruiken.Goed geïmplementeerde ERP software zal je werknemers niet alleen productiever maken, maar zou je ook geld moeten besparen. Omdat je real-time gegevens hebt kan bijvoorbeeld alles op één centrale plaats gedaan worden in plaats van dat mensen verschillende financiële documenten op verschillende plaatsen rond het kantoor hebben opgeslagen