Waarom overgaan op wasbare luiers?

De vertrouwde wegwerpluier van vroeger heeft concurrentie gekregen namelijk: de wasbare luier. Ouders stappen steeds vaker over op wasbare luiers. Het scheelt een hoop geld én het is beter voor het milieu. Ook als je kindje allergisch reageert op wegwerpluiers, of als je als ouder zijnde vindt dat er chemische stoffen in wegwerpluiers zitten die slecht zijn voor je kindje, kun je gelukkig nog altijd kiezen voor wasbare luiers. In deze blog geef ik je alle informatie die je nodig hebt om de keuze te kunnen maken tussen de wegwerpluier of de uitwasbare luier.

Soorten wasbare luiers

Er zijn meerdere soorten wasbare luiers. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van katoen, wol, bamboe, hennep, PUL, fleece, microfiber en TPU. Het voordeel van deze materialen? Ze zijn duurzamer en beter voor het milieu. Ook in gebruik zijn er verschillende varianten. Zo kun je kiezen uit een tweedelig systeem, all-in one luiers, pocketluiers of een booster, ook wel all-in two, luiers. Je hebt keuze tussen de sluiting namelijk drukknoopjes, elastische zijkanten of klittenband.

Hoe moet je een wasbare luier wassen?

Als je baby last heeft van darmklachten, of bij hardnekkige vlekken in de luier, draai je een wasje van 60 graden. Is de luier minder vies zet je de wasmachine op 30 graden. Let er wel op dat je geen wasverzachter gebruikt als je luiers van katoen zijn, dit zorgt ervoor dat ze minder vocht opnemen. Als de luiers schoon en gewassen zijn kun je ze in de droger op de koudste stand laten drogen. Als je wilt voorkomen dat ze sneller slijten, dan kun je ze uithangen.

De wasbare luier heeft dus ontzettend veel voordelen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het aanbod, of wil je graag meer informatie over de wasbare luiers of meer tips? Neem dan snel een kijkje op de website van Kidzstore. Met een ruim aanbod en tips over hoe de beste keuze te maken, ben je gegarandeerd van uitstekende kwaliteit.