Waarom een vca online behalen steeds vaker wordt verplicht

vca online

Het behalen van een vca diploma is niet wettelijk verplicht en ook de arbo bemoeit zich er niet mee. Een vca online behalen is toch iets waar steeds meer werkgevers op hameren. Waarom is dat eigenlijk?

Waarom je een vca nodig hebt

Het kan je als werkgever letterlijk werk kosten als je niet vca gecertificeerd personeel in huis haalt. Professionals laten met een vca certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan vca gecertificeerde leveranciers. Niet vreemd dus het vca certificaat onmisbaar is voor professionals die, zelfstandig of via een werkgever, aan de slag willen in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico.

Een keurmerk

Je kunt als persoon een vca certificaat halen maar je kunt ook als bedrijf een vca keurmerk krijgen. Wil je zeker zijn van opdrachten? Dan moet je allebei hebben. Je dekt jezelf en je opdrachtgevers zo gewoon beter in. Bovendien is het heel belangrijk dat je altijd zo veilig mogelijk te werk kunt gaan. Je wil immers geen ongelukken op je geweten hebben. Dat is niet goed voor je gemoedstoestand.