Waar op te letten voor het leasen van een auto?

ik wil mijn auto verkopen

Het leasen van een auto is een soort lening die wordt afgesloten, maar in plaats van een lening voor geld bij de bank, wordt er voor een vast maandbedrag een auto uitgeleend. Er zijn verschillende soorten leasen. Zo bestaat er het fenomeen private lease, hier wordt de auto gehuurd voor privé gebruik. Het kan grote voordelen hebben, zo kan het financieel voordeliger zijn dan een auto kopen met geleend geld. Er zijn ook nadelen, zoals het feit dat er geen schadevrije jaren worden opgebouwd. Een andere variant van leasen is de zakelijke lease. Hierbij krijgt de werknemer een auto van de werkgever, deze werkgevers hebben dan weer een deal met een leasemaatschappij, zoals Justlease.

Aantal kilometers

Een groot ding waar rekening mee moet worden gehouden bij het leasen van een aantal, zijn het aantal kilometers. Het leasen van een auto kan worden gezien als het sluiten van een abonnement. Het aantal maanden waarvoor een auto kan worden geleased kan verschillen, vaak lopen ze vanaf 24 maanden. Naast het aantal maanden, moet er van te voren ook een aantal kilometers per jaar worden bepaald. De prijs van het abonnement hangt dus niet alleen af van de duur, maar ook de afstand per jaar. Deze kilometers moeten van te voren worden aangegeven en gaan per jaar. In die tijd moet er dus rekening worden gehouden met eventuele evenementen die de kilometers kunnen beïnvloeden, zoals vakanties of zakelijke reizen. Wanneer de kilometers worden overschreven, kunnen er snel veel kosten bijkomen.

Leasemaatschappijen

Een ander ding waarop gelet moet worden is de leasemaatschappij waar het abonnement wordt afgesloten. Leasemaatschappijen, zoals Justlease, kunnen op veel vlakken verschillen. Sommige maatschappijen specialiseren zich eerder in het zakelijk leasen en sluiten contracten met bedrijven, andere leasemaatschappijen proberen zich door middel van prijs te onderscheiden. Een ander punt waar leasemaatschappijen in kunnen verschillen is het aanbod. Sommige leasemaatschappijen bieden meer automerken en modellen aan dan andere maatschappijen. Ook kunnen maatschappijen verschillen in flexibiliteit van duur en aantal kilometers.