Tips voor het werkgeluk verhogen

Geluk is belangrijk. We hebben als maatschappij gelukkig steeds meer aandacht voor emoties en geluk en dat is iets goeds. We werken langzamerhand steeds meer naar een betere wereld. Werken is een groot deel van onze wereld en dat zal ook heel lang zo blijven. Daarom is het goed om gelukkig te zijn op je werk en dat gaan we vandaag aanpakken. Werkgeluk verhogen is niet zo gedaan, maar het is wel degelijk mogelijk. Met deze bruikbare, handige tips weet jij hoe je werkgeluk verhogen in werking gaat.

Wat vind je leuk? Werkgeluk verhogen! 

Probeer te focussen op de taken en verantwoordelijkheden die je leuk vindt op je werkplek. Het is belangrijk om je te realiseren wat je energie geeft en wat je bezighoudt. Als je dit weet, kun je je meer richten op deze taken en minder op de taken die je niet zo leuk vindt. Hierdoor zul je je op je werkplek meer opgeladen en gelukkiger voelen. We willen immers allemaal doen wat we leuk vinden en daarom is het belangrijk dat je hier gehoor aan geeft. Juist op je werkplek; je bent hier gemiddeld 30 tot 40 uur per week. Werkgeluk verhogen is dus ook aandacht besteden aan wat je diep van binnen onwijs leuk vindt om te doen. 

Doelen en richting

Stel jezelf doelen op je werkplek en focus op het behalen van deze doelen. Hierdoor voel je je meer betrokken en geëngageerd op je werkplek, wat weer bijdraagt aan je werkgeluk verhogen. Probeer je doelen realistisch en haalbaar te houden en stel regelmatig tussendoelen op voor jezelf om te zorgen dat je op de goede weg blijft. Dit is een goede tip, want iedereen heeft richting nodig in zijn leven. Als je duidelijk handelt naar waar je heen wilt, zul je er nooit raken. Als je überhaupt niet weet waar je heen wilt, zul je misschien op een plek belanden die je totaal niet aanstaat. 

Privétijd

Werk en privé kunnen niet los van elkaar gezien worden. Dit komt omdat werk een groot onderdeel van je leven is en ook invloed heeft op je persoonlijke leven. Daarom is het belangrijk om een goede balans tussen de twee te hanteren. Maak tijd voor jezelf om te ontspannen en te herstellen. Dit kan zijn door een hobby te hebben, door regelmatig te sporten of door tijd door te brengen met vrienden en familie. Hierdoor voel je je opgeladen en gelukkiger, waardoor je op je werkplek meer energie en motivatie hebt. Werkgeluk verhogen is dus ook normaal geluk verhogen! 

Betrokkenheid

Betrokkenheid zou een kernwaarde moeten zijn in ieder bedrijf. Het is belangrijk dat werknemers gehoord worden en zich gehoord voelen. Zij moeten werken in het bedrijf en zijn hier het hart van. Neem je ze niet mee in het beslissingsproces? Dan zullen ze te maken krijgen met onrealistische doelen, negatieve uitkomsten, onhandige procedures en nog veel meer dingen die niet werken. Geef daarom als werknemer regelmatig feedback aan je leidinggevende en collega’s. Dit kan zowel positieve als negatieve feedback zijn. Hierdoor voel je je meer betrokken en gehoord, wat weer bijdraagt aan je werkgeluk verhogen. Probeer daarnaast ook open te staan voor feedback van anderen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen en verbeteren.

Voor meer informatie ga je naar: Maakjouwimpact.nl!