Omgaan met houten vloeren

houten vloeren

Zoek jij een mooie houten vloer? Ga jij nou verhuizen, of wil je je kamer opnieuw inrichten? Of ga je de huiskamer vloer vervangen? Kan je nou niet kiezen tussen al die soorten vloeren, wat begrijpelijk is. Houten vloeren gaan het langst mee zeggen de meeste mensen, dus als je gekozen hebt voor een houten vloer kies dan een soort houten vloer.

Een houten vloer is de meest duurzame vloer die jij kan kiezen. Gemiddeld gaat een houten vloer zo’n 40 jaar mee. Wel is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden om de levensduur optimaal te gebruiken. 

Soorten houten vloeren zijn:

  • Massief houten vloer: Deze vloer is helemaal van hout, zonder verschillende lagen van andere materialen.
  • Lamelparket vloer: Het is hele duurzame vloer en gaat lang mee. Ook krimpt het bijna niet waardoor de keus groot is van deze vloer.
  • Tapis vloer: deze vloer wordt vaak gelegd als visgraat vloer. Deze soort wordt steeds populairder en wordt veel gelegd.
houten vloeren

Hoe onderhoud je een houten vloer

Om de levensduur van een houten vloer optimaal te gebruiken, moet je hem eens in de zoveel tijd onderhouden. 

Gebruik altijd lauw tot koud water tijdens het schoonmaken van de vloer. Voeg dan een klein beetje van natuurzeep in het water. Gebruik altijd natuurzeep tijdens het schoonmaken van de vloer en nooit andere soorten zepen, ook geen schoonmaakmiddelen! Het wordt aangeraden om je vloer eens in de twee weken te dweilen. Doe altijd voorzichtig tijdens de schoonmaak, je wilt ten allen tijden je mooie vloer natuurlijk niet beschadigen.