Licht onder en boven door het aanschaffen van daglichtbuizen

Daglichtbuizen

Duurzaamheid staat tegenwoordig vaak in het middelpunt. Het is erg belangrijk voor veel mensen en er wordt veel aandacht aan besteed. Duurzaamheid is de manier om iets te produceren en de natuur zo min mogelijk te belasten. Kortom, relatief milieuvriendelijk of brandstofbesparend. Je kunt bijdragen aan duurzaamheid door middel van het aanschaffen van daglichtbuizen.

Kelder

Een kelder is een gedeelte van een gebouw dat onder de grond is gelegen. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is tot ramen voor natuurlijk licht. Een daglichtbuis is hier een perfecte oplossing voor. Een daglichtbuis of een lichttunnel is de benaming van een klein dakvenster waarmee het invallende licht via een reflecterende buis naar een soort plafond wordt geleid die het licht op de gewenste plaats brengt. Hierdoor komt er een grote hoeveelheid natuurlijk licht in de kelder wat voor sfeer zorgt. Dit is dus een duurzame manier van lichtinval in een kelder.

Zolder

Op een zolder met een schuin dak zijn er weinig mogelijkheden voor ramen. Dit zorgt dus voor weinig natuurlijk licht in deze ruimte. Een dakraam is hier een goede oplossing voor. Een dakraam is een venster dat in een schuin dak kan worden ingebouwd waardoor er daglicht de ruimte kan doordringen. Deze hoeveelheid van natuurlijk licht kan zorgen voor veel sfeer op een grauwe zolder. Deze manier is dus niet alleen duurzaam, maar het zorgt ook voor sfeer.