Kussen opvullen bankstel met losse vulling: de opties

Kussen opvullen bankstel

Kussen opvullen bankstel is een handeling die veel mensen toch wel eens in de zoveel tijd zullen moeten doen. De kussens van je bankstel kunnen namelijk gemakkelijk inzakken en lelijk worden. Je kunt dan kiezen voor vaste of losse vullingen. Wanneer je kijkt naar losse vullingen, kun je kiezen tussen fiberfill en polyether vlokken.

Kussen opvullen bankstel

Kussen opvullen bankstel met fiberfill

Fiberfill is een losse vulling voor het kussen opvullen bankstel. Het is een goedkoop materiaal, wat het vaak erg aantrekkelijk maakt voor kopers. Ook is het licht van gewicht en erg comfortabel op te zitten. De hygiëne bij fiberfill is ook erg hoog, omdat je de kussens kan uitwassen wanneer ze viezig zijn geworden. Een kussen dat gevuld is met fiberfill is niet vormvast, wat betekent dat er eerder een kuil in zal ontstaan. Je zul je kussens dus wel regelmatig moeten opschudden wanneer ze hiermee gevuld zijn. 

Kussen opvullen bankstel met polyether vlokken

Naast fiberfill heb je ook polyether vlokken om je kussens mee op te vullen. Kussens die opgevuld zijn met polyether vlokken zijn erg comfortabel om op te zikken, en hier zak je iets dieper in weg dan bij de fiberfill. Het is dan ook geen schok wanneer we vertellen dat deze ook een goedkoper alternatief zijn. De kussens blijven mooi wanneer je de kussens regelmatig opschud. Voor de portemonnee is dit de prettigste keuze!