Kindersneakers: perfect onder elke outfit

Op het gebied van kinderschoenen zijn er best veel opties waaruit gekozen kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan enkellaarsjes, instappers, sandalen en ook leuke sneakers. De trend onder dames is de laatste jaren verschoven van hakkenschoenen naar stijlvolle of stoere sneakers. Ook heren lopen zowel op kantoor als in hun vrije tijd op sneakers en dat zien we ook terug op het gebied van kinderschoenen: sneakers zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit de collecties kinderschoenen. Vroeger werden kindersneakers alleen gedragen bij een sportieve outfit en waren ze bijna alleen verkrijgbaar bij sportwinkels, maar nu kom je ze in elke schoenenwinkel tegen. Sneakers staan namelijk overal leuk onder, of het nou een jurkje is of een maatpak: het kan tegenwoordig allemaal.

Voor jongens en meisjes

Het mooie aan sneakers is dat ze zowel door meisjes als door jongens gedragen kunnen worden. Voor jongens zijn er stoere sneakers die mooi staan onder een korte broek of spijkerbroek en voor meisjes zijn er kleurrijke, hoge en lage sneakers die overal wel bij passen. Sneakers kunnen het hele jaar door worden gedragen: een stoffen sneakertje in de zomer en in de winter een warme, gevoerde variant van leer of suède bijvoorbeeld.

Waar moet je op letten bij het kopen van sneakers?

Zoals bij elk paar schoenen is het belangrijk dat een schoen goed past en de voet goed ondersteunt. Ook is het bij kinderen belangrijk dat ze de schoenen gemakkelijk zelf aan en uit kunnen trekken. Let er daarom op dat je een sluiting kiest die past bij je kind. Kan je kind nog geen veters strikken, kies dan voor een paar schoenen met klittenband of elastische veters die niet gestrikt hoeven te worden. Let er wel op dat de schoen goed aansluit aan de voet. Kortom: je kind zal er lang plezier van hebben als het een goed paar kindersneakers heeft.