Huis verhuren aan expats | Informatief | Blog

Expats zijn een goede doelgroep om uw woning aan te verhuren. Bekijk hier tips waar u reken mee dient te houden. ✓ Expat proof ✓ Lees hier!

Woning verhuren aan expats

Bent u van plan om uw woning in de verhuur te doen? Dan is het een goed idee om na te denken om uw woning te verhuren aan een expat. Expats zijn mensen die tijdelijk in een ander land verblijven dan waar ze vandaan komen. Ze worden door hun werkgever naar een ander land overgeplaatst. Houdt er rekening mee dat expats geen immigranten zijn, maar hoogopgeleide personen met kennis en ervaring voor een specifieke functie of branche. Vanuit de werkgever krijgt de expat vaak een hoog budget voor huisvesting. Daarnaast is tijdelijk verhuur voor expats geen probleem, omdat ze na een aantal jaar weer uit het land vertrekken. Dit maakt expats voor veel verhuurders de ideale doelgroep om hun woning aan te verhuren. 

Tips voor het verhuren aan expats

Het ruime budget voor huisvesting zorgt er vaak voor dat er ruime keuze is voor expats om een woning te huren. Daarom is het als verhuurder belangrijk om onderscheidend te zijn, zodat uw woning wordt gekozen. Hier leest u tips waar expats vaak op letten:

  1. Een belangrijke factor is dat de woning is voorzien van moderne apparatuur. De woning moet ervoor zorgen dat de expat er met gemak en comfort kan wonen. Denk hierbij aan moderne keukengerei, snelle wifiverbinding en een smart tv.
  2. Bij de meeste expats gaat de voorkeur vaak uit naar modern ingerichte woningen met een frisse uitstraling. U kunt meubels huren om er zeker van te zijn dat uw woning de moderne en neutrale meubels heeft waar expats dol op zijn.
  3. De hygiëne is een belangrijke factor voor de verhuurbaarheid van uw woning. Een huis zonder tapijt en huisdieren is daarom geliefder onder de huisvesting expats. Zorg ervoor dat uw woning schoon en opgeruimd is tijdens de bezichtiging, dit zal een goede indruk achterlaten op de expats en daardoor eerder gekozen worden.
  4. Voor expats is het aantrekkelijker om een woning te huren waarbij gas, water, elektra, internet en TV-abonnement zijn inbegrepen. Dit scheelt voor hen weer een hoop gedoe in een land waar ze de taal niet machtig zijn. Als verhuurder is het handig om deze kosten ook in de huurprijs te verreken. 
  5. Voor beide partijen is het van belang om duidelijke afspraken vast te leggen over de huurperiode en andere voorwaarden in een huurovereenkomst. Het is daarbij handig om er een Engelse toelichting bij te doen, zodat de voorwaarden helder zijn. 

Woning aanbieden aan expats

U wilt uw woning aanbieden aan een expat, maar dat gaat natuurlijk niet direct. Bij het verhuren of verkopen van uw woning komt er een makelaar die u hierbij helpt. Bij het verhuren van een woning aan expats gebeurt bijna hetzelfde. Er zijn verschillende organisaties die huizen alleen verhuren aan expats. Via deze organisaties is het mogelijk om uw woning aan te bieden en weet u zeker dat een expat goed gescreend is voordat uw woning wordt verhuurd.