Hoe jij een geschikte oppas kan vinden in jouw buurt

De vraag naar babysitters en oppassers lijkt significant toe te nemen in Nederland. Iedere ouder wilt lekker blijven doen wat ze voorheen deden. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak wat lastiger dan vooraf gedacht. Je moet natuurlijk ook een oppas zien te regelen voor jouw kindje(s). Maar hoe zorg jij er nu voor dat je dus ook echt een babysitter weet te vinden waar jij jouw kinderen graag mee achter wilt laten? We vertellen je graag hoe je dat voor elkaar gaat krijgen.

Vrienden en familie

Vaak ligt de oplossing voorhanden. Je vraagt een familielid zoals je vader of moeder om een avondje op te passen. En natuurlijk wil je ze ook niet elke week lastig vallen met die vervelende vraag “wie kan er morgen oppassen?” Kijk ook eens in je vriendenkring rond of daar kinderliefhebbers tussen zitten die jou graag eens uit de brand willen helpen. We kunnen begrijpen dat niet jouw gehele vriendengroep zin heeft om op te passen. Stel er daarom een vergoeding tegenover zodat je ze wel wat te bieden hebt.

Kijk eens online

Een oppas kan je natuurlijk ook gewoon online vinden. Er zijn tegenwoordig zat aanbieders in de vorm van websites waar je een goede oppasser kan vinden. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar babysitters in de buurt of met ruime ervaring. Daarnaast kan je ook speciale aanvragen indienen met specialere eisen. Als jou kind bijvoorbeeld lastig in slaap valt of een bepaalde beperking heeft is het aan te raden om iemand te kiezen met bepaalde specificaties of diploma’s. Zo weet je zeker dat je een geschikte oppasser hebt gevonden.

Wat betaal je ze nu eigenlijk?

Wat betaal jij een oppas? Voor jonge studenten is dit een ideale bijbaan en zijn ze qua uurtarief niet duur. Maar als je op zoek gaat naar ervaring is het raadzaam om een leuk budget vrij te houden.