Het Gardameer: vakantieplezier gegarandeerd

Vakantie

Al jarenlang is het Gardameer in Italië een populaire vakantiebestemming voor toeristen uit heel Europa, waaronder dus ook uit Nederland. Een verblijf aan het Gardameer is simpelweg een garantie op een fijne vakantie. Je combineert hier het strandleven met een natuurlijke en ook zeer groene omgeving. Verder zijn er genoeg fraaie plaatsjes te bezichtigen en is er vooral in de zomer altijd volop activiteiten.

Dit zijn de mooiste plaatsen om te bezoeken of te verblijven

Als je op vakantie gaat naar het Gardameer, dan is blijf je daar waarschijnlijk minimaal een aantal dagen. Uiteraard zou het dan fijn zijn als je in of bij een van de aantrekkelijkste plaatsjes je accommodatie kon boeken. Welnu, een populaire stad aan het Gardameer is bijvoorbeeld Lazise. Dit is een prachtig ommuurd middeleeuws stadje. Verder is Sirmione een geliefde plaats. Simione staat onder meer bekend om zijn kasteel van waaruit je een fenomenaal uitzicht hebt. Een andere uitstekende verblijfsplaats is vervolgens Peschiera del Garda, dat een historisch centrum heeft waar niemand zich snel zal vervelen. Peschiera wordt ommuurd door oude vestingmuren.

Vakantie

Strandliefhebber? Hier moet je naartoe!

Het Gardameer is dusdanig groot dat er talrijke stranden aan dit meer liggen. Goed nieuws dus voor liefhebbers van het strandleven! Aan dit meer vind je vooral zandstranden en kiezelstranden. De zandstranden die het meest bewierookt worden zijn Lido Azzurro en Lido Degli Ulivi. Weliswaar zijn dit door de mens gecreëerde zandstranden, maar een kniesoor die daarover valt. Kleinere zandstranden zijn er vooral een stukje ten noorden van Lazise. Mooie kiezelstranden zijn daarentegen vooral aan de westkant en de zuidkant van het meer te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het kiezelstrand in de baai La Baia del Vento. De ligging van dit strand is ronduit schitterend en dat geldt ook voor het uitzicht vanuit deze plek.