Handel snel, zo voorkom je erger

hartinfarct behandelen

Veel mensen vinden het een eng en raar idee om naar 112 te bellen. Het is natuurlijk ook niet iets dat je iedere dag doet, gelukkig maar! Het is natuurlijk ook erg goed dat 112 niet voor elk klein ongelukje gebeld wordt, zo voorkom je immers dat de lijnen gesloten blijven voor echt grote, ernstige medische situaties.

Maar het feit dat mensen amper durven te bellen, in angst om lastig te zijn, of omdat ze bang zijn dat het misschien allemaal wel mee valt, is ook een probleem. Waarom? Nou, dat gaan we in dit artikel even uitleggen aan de hand van een situatie rondom een hartinfarct. 

hartinfarct behandelen

Een hartinfarct

Een hartinfarct is wezenlijk hetzelfde als een hartaanval en is dan ook een serieuze en ernstige situatie. Je herkent een hartinfarct aan een aantal symptomen. De meest voorkomende verschijnselen zijn bijvoorbeeld heftige pijn in je borst, gevoel van benauwdheid, ernstig zweten en misselijkheid, soms zelfs overgeven. Merk je deze verschijnselen bij jezelf of bij een ander, dan is het belangrijk gelijk 112 te bellen.

Een hartinfarct behandelen is namelijk best goed mogelijk, maar hierbij geldt wel dat elke minuut telt. Wacht je te lang met bellen dan kan de schade aan het hart dusdanig zijn dat een hartinfarct behandelen steeds moeilijker wordt. Voorkom dit dus en bel als je het niet vertrouwd. Beter het zekere voor het onzeker.