Geschikt speelgoed voor peuters

Kinderen zijn gek op speelgoed. Naast dat het dient voor vermaak, helpt het ook nog eens bij de ontwikkeling van een kind. Zeker voor peuters is dit erg handig, aangezien zij beginnen met leren lopen en praten. Het speelgoed kan hierbij dus een nuttig hulpmiddel zijn. Hiernaast is het goed om er rekening mee te houden dat niet al het speelgoed geschikt is voor peuters. Ben je benieuwd naar welk speelgoed je gerust aan een peuter kunt geven? Lees dan snel verder!

Houten speelgoed

Peuters zijn dol op houten speelgoed. Hierbij kun je denken aan blokkendozen, houten autootjes met een garage, houten puzzels en noem het maar op! Hiermee kunnen ze zich uren vermaken én het speelgoed zal niet snel kapot gaan. Het voordeel van dit soort speelgoed is dus ook dat er geen plastic onderdelen per ongeluk los kunnen schieten, waardoor je kindje zich eventueel kan verslikken.

Leren lopen

Vanaf het tweede levensjaar ongeveer beginnen peuters met lopen. Daarom is het goed om te investeren in speelgoed dat ze hierbij kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een I’m Toy loopwagen of loopfiets. Dit is speelgoed waarmee kindjes dus hun eerste stapjes leren zetten én lekker mee kunnen spelen. De meeste loopwagens hebben een leuk design, denk bijvoorbeeld aan een schaap loopwagen of een politie loopwagen. Verder zijn sommige loopwagens zo ontworpen dat deze ook dienen als een blokkendoos of zit er een opbergvak onder het zitje. Hierdoor kunnen peuters ook ander speelgoed hier in kwijt.

Uitproberen

Peuters zijn graag bezig met van alles uit proberen. Veel speelgoed is hier dan ook speciaal voor gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan boekjes met geluiden erin of interessante puzzels. Zo zijn peuters uren zoet en leren zij door te proberen en te experimenteren. Knutselen en tekenen valt hier uiteraard ook onder!