Fruitella, Haribo en Dummy’s: Wat kreeg jij vroeger?

Vroeger was het natuurlijk altijd een feestje bij oma. De sfeer was leuk, de spelletjes gezellig en de snoeplade was altijd gevuld. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie was, maar mijn oma wist altijd wat ik het allerlekkerst vond. Hoeveel chocolade-eieren ik wel niet heb gegeten vroeger. Dat was natuurlijk nog voordat alles ‘slecht voor kinderen’ was en zelf voordat de  ‘gluten-allergie’ werd uitgevonden. Het is naar mijn mening echt niet slecht voor een kind om af en toe een lekker suikerbommetje binnen te krijgen, zolang het maar gedoseerd wordt. Mijn oma had trouwens iets meer moeite met doseren. Die surprise-eieren gingen zeker wel op! Oma zou zich een hoedje schrikken als ze de ‘’snoepregels’’ van tegenwoordig zou moeten meemaken.

Verantwoord snoepen

Snoepen moet tegenwoordig verantwoord. Niet teveel suiker, als het kan zonder gluten en het liefst zo veganistisch mogelijk. Als de basis van de voeding van je kind goed is en het krijgt alle voedingsstoffen binnen, kan af en toe snoepen geen kwaad. Je kunt het ‘echte’ snoep ook niet verbieden, want dat werkt vaak averechts. Immers, iets wat niet mag dat moet wel lekker zijn en maakt het alleen maar aantrekkelijk wel te snoepen. Gelukkig bestaat gezonder snoep ook! Of nou ja, gezond snoep… Meer ‘verantwoord’ snoep. Dit zijn snoepjes zonder chemische toevoegingen, maar met de lekkere smaak. Ook koolhydraat-arme snoepjes, of suikervrije snoepjes vallen onder het verantwoord snoepen. Dit is over het algemeen te vinden in de meeste snoepwinkels in de stad, maar af en toe zie je ook wel wat in de supermarkt liggen. Het kan in ieder geval nooit kwaad om een keer verantwoord snoepen uit te proberen. 

Snoepkast, snoeplade of snoeppot

Alle snoepkonten weten natuurlijk nog steeds de weg naar de snoep-…. Wat is de algemene uitdrukking eigenlijk? Snoeppot, snoepkast of snoeplade? Bij ons was het een snoeppot met een logo van een superheld. Er zaten vaak fruitella’s in en Lange Jans. Snoep is gewoon goed voor je zo op z’n tijd. Niet omdat het groei veroorzaakt, maar als beloning na een tijdje struggelen is een snoepje altijd fijn. Zelfs op oudere leeftijd is iets lekker zoets altijd even welkom als tussendoortje! Zelf een snoeppot bedrukken? Kijk dan op Goedkooppennenbedrukken.nl.