Een nieuwe vloer kiezen, hoe doe je dat?

beton cire kleuren

Een nieuwe vloer kiezen kan best lastig zijn. Het is een flinke investering, die wellicht ook wel flinke afwegingen verdient. Je zegt tegen jezelf dat je er ‘nog een paar nachtjes over moet slapen’, maar je weet dat dit een excuus is; je kunt geen knoop doorhakken. Dit is zonde, want je verdient wel een nieuwe vloer. Wij gaan je helpen!

beton cire kleuren

Kleuren

De kleur is het belangrijkste in onze ogen. Een interieur is een samensmelting van losstaande elementen, geen individuele items apart van elkaar. Het moet daarom bij elkaar passen, en de kleur speelt daar een grote rol in. Het is niet zo dat alle kleuren uniform moeten zijn. Nee, ze mogen best contrasteren. Je kunt een vloer kiezen die perfect aansluit bij de rest van je interieur, maar je kunt ook voor iets gekkers gaan. Kijk eens naar een vloer die beschikbaar is in meerdere kleuren. Bijvoorbeeld beton cire kleuren, deze zijn er in overvloed. 

Eigenschappen 

De eigenschappen van de vloer zijn ook enorm belangrijk. Om wat voor soort ruimte gaat het? Hebben we het hier over een showroom, een woonkamer of een badkamer? Misschien zelfs wel een garage, weten wij het! Jij weet het gelukkig wel; en je kunt er dus rekening mee houden. Zorg er dan ook voor dat je dit doet. Match de eigenschappen van de vloer met de eigenschappen die je wenst te zien. Waterdichtheid van de vloer, slijtvast, bestand tegen chemicaliën, gemakkelijk te repareren, antisliplaag; de lijst is eindeloos. Je kunt dit het beste te doen door op internet de naam van je vloer in te tikken met ‘eigenschappen’ of ‘pros and cons’ er achter. Je zult dan genoeg informatie krijgen over de vloer die je op het oog hebt. Je zult er zo snel genoeg achter komen of er sprake is van een match!