Een leuk kerstgeschenk zakelijk

kerstgeschenk zakelijk

Het is al jaren gebruikelijk om een kerstgeschenk zakelijk te geven rond de kerstperiode. Zeker bij een vaste zakelijke relatie is het gebruikelijk om hierbij groots uit te pakken, maar ook bij je eigen personeel natuurlijk. Hoewel dit vroeger een stuk makkelijker ging dan tegenwoordig. Zo zijn er tegenwoordig eventuele wensen en allergieën waar je rekening mee moet houden, drinkt niet iedereen alcohol en eet niet iedereen vlees. Hierdoor zijn de standaard kerstgeschenken eigenlijk een beetje verleden tijd. 

Denk dus al ver van te voren goed na over wat je eventueel als kerstgeschenk kan geven.

kerstgeschenk zakelijk

Wat is tegenwoordig een goed kerstgeschenk?

Als je een origineel kerstgeschenk zakelijk wilt geven, moet je dus van te voren goed nadenken. Het beste is, om voor je belangrijke zakelijke relaties, iets persoonlijks te geven. Laat de persoon weten dat je ongeveer hun wensen kent. Drinken jullie altijd samen dezelfde wijn, stop dan onder andere deze wijn bij het kerstgeschenk. Weet je toevallig dat deze persoon heel veel van golfen houdt, geef dan iets in deze richting. 

Voor je personeel kan je juist een kerstgeschenk geven die voor hen is afgesteld. Voor de een kan hier dus alcohol in zitten en voor de ander vlees of juist zoetigheid. 

Waar beginnen?

Buiten vroeg genoeg beginnen met het nadenken over een kerstgeschenk, is het dus ook belangrijk om na te denken over een budget. Zeker bij veel zakelijke relaties, kan je moeilijk heel veel geld gaan uitgeven aan kerstgeschenken. Denk dus goed na voor wie je eventueel hoeveel wilt uitgeven en verdeel je zakelijke relaties onder andere in drie categorieën. Op deze manier kan je makkelijker beslissen hoe belangrijk welke relatie is.

Voor je personeel kan je het beste dezelfde prijs aanhouden. Op deze manier maak je geen verschil en weet iedereen dat ze allemaal net zoveel waard zijn. Dit is namelijk erg belangrijk op de werkvloer.