Een golf van groot plezier

auto kopen

Mijn neef had vroeger een Volkswagen Golf tweedehands. Ik heb altijd naar hem opgekeken en vond dat vroeger de mooiste auto die er was. Het is ook zeker een mooie auto, met een hele lekkere wegligging en verrassend veel kracht voor zo’n kleine bak. Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe auto, dus het scheelt dat ik al snel getipt werd om een website te bezoeken die handelt in dit specifieke merk auto, en daar ben ik dan maar snel gaan zoeken en daar vond ik ook weldra een exemplaar dat mij zeker niet tegenviel en waar ik gelijk een testrit van heb aangevraagd.

De juiste keuze kunnen maken

Ik moet zeggen dat de testrit niet tegenviel. Het is een mooie auto, en omdat mijn neef er een had, heb ik ook wel eens stiekem in die van hem mogen rijden. Dat beviel me wel en toen ik de testrit deed, kreeg ik heel eerlijk gezegd ongeveer hetzelfde gevoel. Het enige wat wel wat lastiger maakt, is het feit dat de Golf duurder is dan de Polo. Dus de dealer vroeg mij eigenlijk meteen van: heb jij wel eens in een Volkswagen Polo tweedehands gereden, en zou je dat misschien willen doen?

Een testrit om het zeker te weten

Ik had niets te verliezen. Waarom zou ik niet even ook in een Polo willen rijden, al is het maar om het verschil te voelen. Is er een verschil? Misschien een beetje. De Golf heeft wat meer pk’s dan de polo en een grotere tankinhoud, plus meer kofferruimte. Maar de Polo rijdt voor zover ik het door heb gehad, precies even lekker. Dus dan is de vraag: wat is het je waard? Ik ben maar eens in gesprek gegaan met de autodealer en kwam tot de conclusie dat een Polo voor mij werkt.