Drie voordelen van OSB plaatmateriaal

OSB plaatmateriaal

OSB (Oriented Strand Board)-panelen worden gemaakt door dunne houtstrengen te verlijmen en deze onder hitte te persen tot platen. Elke laag staat loodrecht op de vorige en heeft uitgelijnde strengen die zorgen voor streng en biedt verschillende structurele voordelen bij gebruik in de bouwwereld. Als lichtgewicht, sterk en veelzijdig houtproduct kan het worden gebruikt voor dak-, wand- en vloerbekleding . Andere toepassingen zijn onder meer de fabricage van campers en vrachtwagenpanelen, pallets, industriële containers, maritieme toepassingen en meubelproductie.

OSB plaatmateriaal

1. Goedkoop en duurzaam

Tegenwoordig kiezen veel huizenbouwers onafgewerkt houten OSB plaatmateriaal dankzij de de verhoogde sterkte en lagere kosten. Steeds meer vaklui opteren voor deze solide, uniforme bouwpanelen, met verbeterde eigenschappen, hoge sterkte en waterbestendigheid. Ze worden in bulk worden vervaardigd, wat de kosten voor de eindgebruiker verlaagt. In vergelijking met andere materialen, zoals is OSB-mantel over het algemeen goedkoper en beter.

2. Kracht en dichtheid

Een van de voordelen van OSB is de constante dichtheid. Dit betekent minder zwakke plekken, waardoor het een sterkere oplossing is voor elk woningbouwproject. Deze duurzaamheid is een belangrijke factor omdat de panelen worden gebruikt om de structuur van het huis te ondersteunen. Het is dus logisch om materialen te willen kiezen waarvan ze de tand des tijds kunnen doorstaan.

3. Lagere milieu-impact

Een ander voordeel van het gebruik van OSB-mantels is dat het een lage milieubelasting heeft. Oriented strand board is afkomstig uit duurzame bossen en boomkwekerijen. Als het enige echt hernieuwbare bouwmateriaal vergroot het hout zijn reserves elk jaar. Om deze reden is OSB een meer milieuvriendelijke keuze die ook een uitzonderlijke kwaliteit en betrouwbaarheid biedt.

Van productie tot constructie , OSB is veilig in gebruik. Harsbindmiddelen en wassen die bij de OSB-productie worden gebruikt, zijn volledig uitgehard en gestabiliseerd.

Meer verhalen