Draai-kiepramen

Draai-kiepramen

Voor- en nadelen van een draai-kiepraam

Draai-kiepramen zie je veel in moderne woningen. Ze zijn populair, omdat ze zeer veelzijdig en functioneel zijn. Maar is dat ook zo? Om dat te ontdekken, bespreken we in dit blog de voor- en nadelen van het draai-kiepraam, zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken om je woning te moderniseren.

Voordelen van een draai-kiepraam

We hebben allereerst de voordelen van het draai-kiepraam voor je op een rijtje gezet.

Ventilatie en luchtstroom

Een van de grootste voordelen van een draai-kiepraam is dat je er prima mee kunt ventileren. Je kunt het raam naar binnen kantelen om een kleine opening te maken voor een zachte luchtstroom of je kunt het raam volledig openen als een naar binnen openslaand raam voor maximale ventilatie.

Veiligheid

Draai-kiepramen zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Wanneer het raam in de kiepstand staat, biedt het nog steeds frisse lucht, zonder dat iemand van buitenaf gemakkelijk naar binnen kan klimmen.

Makkelijk schoon te maken

Voor het schoonmaken van het raam aan de buitenkant, hoef je niet op een ladder te balanceren. Door het raam volledig naar binnen te draaien, kun je beide kanten gemakkelijk schoonmaken.

Goede isolatie

Goed afgedichte draai-kiepramen zorgen voor een uitstekende thermische isolatie. Hierdoor kan je energie besparen en je energierekeningen verlagen.

Nadelen van een draai-kiepraam

Er kleven ook een aantal nadelen aan een draai-kiepraam:

Moeilijker te repareren dan andere ramen

Bij eventuele defecten kan het draai-kiepraam repareren complexer zijn dan bij traditionele ramen. Dus je hebt mogelijk professionele hulp nodig.

De prijs

Draai-kiepramen zijn doorgaans wat duurder dan traditionele draairamen. Maar de extra functionaliteit en voordelen wegen wel prima op tegen de meerprijs.

Beperkter zicht

Als het raam in de kiepstand staat, is het zicht naar buiten vaak wat minder. Aan jou om te beoordelen of dat een nadeel is.

Beperkt aanbod raambekleding

De kiepfunctie van het raam kan de keuze voor raambekleding beperken, omdat niet alle soorten geschikt zijn voor dit type raam. Bij het overwegen van draai-kiepramen voor jouw woning is het essentieel om bovenstaande voor- en nadelen af te wegen. Het veelzijdige ontwerp biedt tal van voordelen op het gebied van ventilatie, veiligheid en gemak, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de prijs en de mogelijke beperkingen bij raambekleding. Ben je naast ramen, ook op zoek naar een duurzame vloer? Lees dan vooral ook dit blog.