Dit verstaan we onder een plafonniere

design plafonniere

De plafonniere is niet meer weg te denken uit onze moderne woonstijl. Met plafonnieres laat je zien dat je oog hebt voor stijl. Maar wat is nu eigenlijk precies een plafonniere? Een plafonniere is een lamp voor in huis die, in tegenstelling tot de conventionele hanglamp, direct tegen het plafons bevestigd wordt. 

Gemakkelijke te monteren

Een plafonniere is gemakkelijke te monteren op ieder type plafond. Een plafonniere bestaat uit twee delen: de kap en de voet. Je kunt de voet eenvoudig via de reeds aanwezige montagegaten aan het plafond bevestigen. Ook het aansluiten is niet moeilijk. De voet van de plafonniere bevat een aansluitblokje en een fitting voor de lamp. Na montage en aansluiten van de bedrading, klik je de kap op de voet en je bent klaar! 

design plafonniere

Veel keuze in uitvoeringen

In het verleden zagen we de plafonniere met name in het toilet en de hal. Het idee was om een eenvoudig te monteren en niet al te duur lichtpunt voor deze ruimtes te hebben. De laatste jaren is het aantal verschillende uitvoeringen behoorlijk uitgebreid. Mede hierdoor heeft de plafonniere zijn weg naar de huiskamer en slaapkamer gevonden. 

Voordelen

Naast de gemakkelijke montage, biedt de plafonniere nog een aantal voordelen. 

  • Omdat een plafonniere direct tegen het plafond gemonteerd wordt, is het een ideale oplossing voor lagere kamers of boven de eettafel. Er is geen risico dat iemand zijn of haar hoofd stoot. Met een hanglamp loop je dit risico wel.
  • Je kunt de voet goed gebruiken om oude montagegaten of andere oneffenheden in het plafond rond je lichtpunt te bedekken. Dit scheelt je weer een reparatie aan je plafond.
  • Met een plafonniere heb je in de hele ruimte licht. Het licht straalt namelijk in alle richtingen.

Design plafonniere

Als je wat extra’s voor je interieur wilt, dan is een design plafonniere een prima optie. Met een dergelijke plafonniere creëer je lichtpunten die optimaal bij jouw favoriete woonstijl passen. Houd je bijvoorbeeld van een moderne stijl, dan kun je hier net zo goed een bijpassende plafonniere vinden dan wanneer je meer van een klassieke woonstijl houdt.