De nen 3140 inspectie

NEN 3140

Het bedrijf ITS Inspecties is gespecialiseerd in de NEN 3140 inspectie. Dit is van toepassing op alle werkzaamheden met en aan elektrische installatie en apparatuur met een nominale spanning tot 1000 volt. Dit worden laagspanningsinstallaties genoemd. Iedere werkgever moet ervoor zorgen dat zijn personeel op zo een veilige manier kan werken met dit soort apparatuur. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de medewerkers die hiermee werken ook het juiste kennisniveau hebben. Hiermee kan je voorkomen dat de werknemers fouten maken door onwetendheid waarmee zij zichzelf en/of derden in gevaar brengen.  NEN 3140

Verplicht door verzekeringsmaatschappijen

De NEN 3140 inspectie richt zich op 3 onderwerpen:

  • Het veilig gebruik van elektrische installaties
  • Het veilig gebruik van elektrische gereedschappen
  • Veiligheidsinstructie van medewerkers met betrekking tot elektrische installaties

Vorige week hebben wij deze controle weer gehad en zijn benieuwd naar de rapportage. Deze krijgen wij binnen twee weken in huis. Niet dat wij ons hier zorgen over maken, want veiligheid heeft bij ons altijd bijzonder hoog in het vaandel gestaan. Maar mochten er problemen voordoen dan hebben wij een certificaat die wij kunnen overhandigen aan de verzekering.

Mocht jij ook interesse hebben in de mogelijkheden die het bedrijf ITS te bieden heeft, laat uw gegevens achter op hun site. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.