Brochures drukken

monitorarmen

Het laten drukken van artikelen als een poster, magazine of brochure kan met vele doelen gebeuren. Meestal is het met doel om informatie te verspreiden en/of reclame te maken. Brochures drukken laten kan bij een drukkerij natuurlijk, ze worden vaak geleverd met een ringband binding. Het laten drukken van een brochure is redelijk simpel, zelf hoef je enkel het ontwerp in te sturen en een paar keuzes over de afwerking maken. Met de nieuwe druktechnieken van tegenwoordig is het simpel om zelfs voor kleine oplages een perfecte druk te maken. De kwaliteit van deze nieuwe druktechnieken is geweldig. Doordat de keuzes betreft afwerking geheel zelf beslist kunnen worden, kan de stijl van de brochure helemaal zelf bepaald worden. Een meer casual, informele look of juist een strakke, formele brochure. Dat is allemaal mogelijk, want je dient het ontwerp zelf in. De uitstraling wordt mede bepaald door het uiteindelijke doel van de brochures drukken. Alle soorten en maten kunnen gedrukt worden. 

Keuzes maken

Wanneer brochures drukken gaat laten moet je een aantal keuzes maken. Deze gaan over de afwerking van het boekje. Doordat de klant zelf de keuzes maakt, is de brochure geheel naar wens. Een van de keuzes is bijvoorbeeld het formaat van de brochure. Daarnaast moet bepaald worden of deze staand of liggend is, wat de papiersoort is en het lettertype. Dat een brochure gebonden wordt met een ringband staat vast, maar de kleur van deze ringband mag ook zelf bepaald worden. Dit wordt ook wel een wire-o binding genoemd, hiermee kunnen van 10 tot wel 186 pagina’s samengebonden worden. Dit maakt het een goede optie voor iedere vorm van informatie. Een brochure kan dus uit diverse aantallen pagina’s bestaan. Het ontwerp van de brochure kan zelf gemaakt worden, of je laat deze door een ontwerper maken. Er kunnen zelfs meerdere ontwerpen tegelijk gedrukt worden tegenwoordig. Al deze mogelijkheden maken het erg leuk om brochures drukken laten. Alles kan zelf bepaald worden en het resultaat is eigenlijk altijd naar wens op die manier. 

Nieuwe druktechniek maakt het makkelijker

Met de nieuwe druktechnieken van tegenwoordig, namelijk de digitale drukpers, kunnen er verschillende ontwerpen tegelijk gedrukt worden. Daarnaast is het ook mogelijk om zeer kleine oplages brochures drukken laten. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een test druk laten maken om te zien of het naar wens is. Natuurlijk is voor elk doel een andere hoeveelheid nodig. Voor het uitdelen in publieke ruimtes heb je een veel hogere oplage nodig dan bij een enkele presentatie. Gelukkig is alles mogelijk. De kleine oplages voor een test druk zijn ook nog eens goed voor je portemonnee en het milieu!

Brochures drukken bij de drukkerij

Als het ontwerp tot stand is gekomen en naar wens is kan deze ingediend worden bij de drukkerij. Dan kunnen alle keuzes betreft afwerking gemaakt worden en dan is het tijd om de brochures te drukken. Met de nieuwe druktechnieken komt er een brochure tot stand van hoogwaardige kwaliteit. Voor ieder doel is brochures drukken een goed idee en bij de drukkerij krijg je het beste resultaat!