Alles over een palm boom

Palm bomen zijn een soort voor gevorderde tuinders, omdat deze bomen enigszins gevoelig kunnen zijn voor verplanten en weersomstandigheden. Afhankelijk van de variëteit die je in uw tuin plant, heeft uw palm boom mogelijk regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze sterk en gezond blijven.

Dit artikel geeft je alles wat je moet weten voor het kweken en onderhouden van een palm boom.

Vereisten voor zonlicht van palm bomen

Het vinden van de juiste plek in uw tuin om uw palm boom te planten, is een lastige situatie. Soorten variëren in lichtvoorkeuren en als je op de verkeerde locatie plant, kan uw handpalm afsterven.

Sommige palmen houden van schaduw, en als je ze in direct zonlicht plant, worden ze bruin, verdorren en sterven ze. Als je een palm plant die van de zon geniet in een schaduwrijke omgeving, zal hij moeite hebben om wortels te ontwikkelen en dun worden met een minimum aan blad.

Vereisten voor de temperatuur van de palm boom

De meeste palmboomvariëteiten komen uit tropische streken met warme zomers en milde winters. Ideale temperaturen voor de meeste palmsoorten liggen overdag tussen 35 ° C en ’s nachts dieptepunten van 25 ° C. Sommige palmen zijn bestand tegen temperaturen boven de 43 ° C.

Er zijn echter een paar soorten palmen die in koudere klimaten kunnen leven, met zelfs dieptepunten die de 10s en 6s bereiken. Sommige ondersoorten kunnen ook af en toe lichte sneeuwval verdragen.

Snoeien van uw palm bomen

Uw palm bomen moeten regelmatig worden gesnoeid en onderhouden om ze zo gezond mogelijk te houden. Begin met het verwijderen van de oude fruitstengels en dode bladeren. Nadat de bladeren bruin zijn geworden en naar de stam van de palm zijn gevallen, is het veilig om ze te snoeien.

De sleutel tot succesvol snoeien is ervoor te zorgen dat er geen groen zichtbaar is op het varenblad. Voor grote palm bomen heb je een snoeizaag nodig om de bladeren te verwijderen. Een scherpe snoeischaar is voldoende voor het snoeien van kleinere palm bomen.