6 persoons eettafel kopen? Deze keuzes heb je allemaal

Een mooie eettafel kan voor meer sfeer zorgen en je woon- of eetkamer een compleet andere uitstraling geven. De tafel staat vaak ook in het middelpunt van de ruimte waar je ‘m neerzet. We brengen ook veel uren per week aan een eettafel door. Of we nu ontbijten, lunchen of dineren, maar ook voor een goed gesprek of een spelletje zitten we graag aan tafel. Zelfs thuiswerken wordt nog altijd veel aan een tafel gedaan. Gelukkig heb je volop keuze wanneer je op zoek gaat naar een mooie nieuwe eettafel en heb je wel eens nagedacht over een 6 persoons eettafel? In onze blog vertellen we waarom je voor dit model zou moeten kiezen en welke keuzes je allemaal hebt.

Waarom een 6 persoons eettafel kiezen?

Een 6 persoons eettafel is logischerwijs geschikt voor 6 personen. Dus grotere gezinnen hebben enorm veel baat bij het model. Dan heb je ook voldoende zitplekken zodat iedereen tegelijkertijd aan de tafel kan zitten. Het model is ook geschikt als je bijvoorbeeld vaker gasten op visite krijgt. Als jij een echte entertainer bent en vaak voor mensen kookt, is het meer dan belangrijk dat je ook comfortabele zitruimtes creëert. En daar kan de geschikte tafel enorm bij helpen. 

Tafels in verschillende vormen

6 persoons eettafels zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, maar doorgaans zijn ze ovaal of rechthoekig. Deze modellen lenen zich er uitstekend voor om er ook genoeg stoelen onder te kunnen schuiven en om voldoende zitruimte te creëren zonder dat mensen niet van het comfort van genoeg ruimte genieten. Een vierkante tafel is simpelweg te klein voor 6 personen, want dan zitten ze heel dicht op elkaar. Het is niet onmogelijk, maar comfort komt natuurlijk altijd op de eerste plaats. Een ronde 6 persoons eettafel zou nog een goed alternatief kunnen zijn.

De materiaal waarvan ze zijn gemaakt

Je hebt ook enorm veel keuze uit verschillende materiaal waar een 6 persoons eettafel van is gemaakt. Hout, glas, metaal en steen zijn populaire materialen die het vaakst worden gebruikt. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en je moet ook nadenken over welk materiaal het beste aansluit bij je behoeften. Houten tafels zijn traditioneel, hebben een warme uitstraling en ze zijn duurzaam. Terwijl marmeren eettafels elegant zijn en ook een luxueuze uitstraling hebben. Ze zijn wel kwetsbaarder en kunnen breken als ze onjuist worden behandeld. Metalen tafels zijn daarentegen stevig en vooral duurzaam. Kies een materiaal dat niet alleen past bij je persoonlijke smaak, maar ook bij je interieur.

6 persoons eettafel is multifunctioneel

Een 6 persoons eettafel kun je voor meerdere doelen gebruiken. Dat is ook iets om over na te denken. Als je weet waar je de tafel voor wilt gebruiken kun je ook kiezen voor tafels met bepaalde functies, vormgeving of uitstraling.

Koop een 6 persoons eettafel die binnen het budget past

Een 6 persoons eettafel kun je niet alleen in verschillende afmetingen, kleuren en materialen kopen, maar ook de prijzen lopen uiteen. En waarschijnlijk heb je een budget in je hoofd. Waar je jezelf ook strak aan wilt houden. Soms is het toch een betere keuze om toch iets meer geld uit te geven als dat betekent dat je een betere tafel koopt waar je ook weer jarenlang profijt en plezier van hebt. 

Is 6 persoons eettafel toch iets te groot? Dan is 4 persoons eettafel wat voor jou.