5 Manieren om minder belasting te betalen op een erfenis 

Het erven van activa kan een aanzienlijke financiële meevaller zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de fiscale gevolgen van het ontvangen van een erfenis. Afhankelijk van de waarde van het vermogen en uw relatie tot de overledene, kan het zijn dat u belasting moet betalen over uw erfenis. Er zijn echter verschillende strategieën die u kunt gebruiken om minder belasting te betalen en uw erfenis te maximaliseren. In deze blog lees u meer over enkele van de beste manieren die u kunt toepassen.  

1. Ken uw belastingverplichtingen 

Voordat u kunt beginnen met het verminderen van belastingbetalingen, is het belangrijk om uw belastingverplichtingen te begrijpen. Het bedrag aan belastingen dat u moet betalen, hangt af van factoren zoals de waarde van de activa, de vereffening van een nalatenschap en uw relatie tot de overledene. In sommige gevallen kan het zelfs betekenen dat het verwerpen van een erfenis een betere keuze is dan het aanvaarden van de kosten en bate. Het is daarom raadzaam om uw onderzoek te doen en zo nodig een belastingprofessional inschakelen.  

2. Overweeg liefdadigheidsdonaties 

Een manier om belastingbetalingen op een erfenis te verminderen is door het maken van donaties. Door een deel van uw erfenis aan een gekwalificeerde liefdadigheidsinstelling te schenken, kunt u mogelijk een aftrekpost claimen op uw belastingen. 

3. Gebruik Trusts 

Een andere strategie voor het verminderen van belastingbetalingen is door trusts te gebruiken. Een trust is een rechtspersoon die activa bezit ten behoeve van een of meer begunstigden. Door activa in een trust onder te brengen, kunt u mogelijk boedelbelasting vermijden of minimaliseren. 

4. Plan vooruit 

Vooruit plannen is de sleutel als het gaat om het verminderen van belastingbetalingen op een erfenis. Werk indien mogelijk met financieel adviseur die u kan helpen een plan te maken dat de belastingen minimaliseert en tegelijkertijd uw erfenis maximaliseert. 

5. Overweeg levensverzekeringspolissen 

Tot slot, overweeg levensverzekeringspolissen als een andere manier om belastingbetalingen te verminderen. Als iemand u als begunstigde noemt in een levensverzekering, is die opbrengst meestal niet onderworpen aan inkomstenbelasting. 

Kortom, om de belasting op een erfenis te verminderen, moet u zorgvuldig plannen en verschillende strategieën overwegen, zoals uw fiscale verplichtingen kennen, liefdadigheidsschenkingen overwegen, trusts gebruiken, vooruit plannen en levensverzekeringen overwegen. Door deze tips te volgen, kunt u de belastingen minimaliseren en uw erfenis maximaliseren.