3 toffe Porsche liveries die jij gezien moet hebben!

Porsche is een merk dat iedereen wel kent. Voor velen is het een jongensdroom om later een Porsche 911 te bezitten. Voor mij is dit niet anders. Porsche kent een reike geschiedenis, zo ook in de liveries die de Porsches hebben gedragen. In dit artikel laat ik jullie drie toffe Porsche liveries zien. Het is lastig kiezen want er zijn enorm veel designs die super tof zijn!

Pink Pig livery

De kleurstelling van de Pink Pig heeft zijn geschiedenis sinds 1971 toen Porsche deelnam aan de 24 uur van Le Mans in de Porsche 917/20. Vanwege de speciale kleurstelling, die is gebaseerd op de delen van een varken van de slager, kreeg de auto bijnamen als ‘Big Berta’, ‘Truffle Hunter’ en natuurlijk de meest voorkomende bijnaam; ‘Pink Pig’.

Porsche Apple Computers livery

Apple? Ja inderdaad! Tegenwoordig vind je niet zomaar een Apple-logo op een auto (behalve de stickers die je bij een iPhone krijgt, haha). In 1980 waren de zaken anders toen Steve Jobs en Steve Wozniak de racewinkel van Bob Garretson bezochten om aan de Porsche 356 van Wozniak te werken. Niet veel later stond het Apple Computers-logo aan de zijkant van de Porsche 935 K3.

Martini livery

Porsche heeft een langdurige samenwerking met Martini, waardoor de merken nog steeds sterk met elkaar verbonden zijn. Na enkele jaren een aantal privéteams te hebben gesponsord, kwam het merk in 1970 in contact met Porsche Motorsports. Ze kregen de kans om de Porsche 917 te sponsoren en dat bleek meteen een succes. Die auto won de 24 uur van Le Mans in 1971! Dit is ook een van de bekendste Porsche Martini-kleurstellingen die er zijn.

Wil je meer weten over Porsche liveries? Lees dan dit artikel eens op Keppninni over de Porsche Livery. Hier staan nog veel meer toffe en bekende liveries in!