Aandachtspunten bij het varen met kinderen

reddingsvest kopen

Varen met kinderen is een uitdaging, want de kans op ongelukken is er altijd. Gelukkig bouw je met een reddingsvest kopen zekerheid in. We leggen uit waarop je moet letten om onverwachte momenten te vermijden.

Controleren

Laat een kenner je hierin helpen, want er komen een aantal handelingen bij kijken voordat het hulpmiddel perfect zit. Denk hierbij aan de rits, het touw dat onder de benen doorgaat en het fluitje. Bovendien is de kans groot dat de samenstelling loslaat als het touwwerk onvoldoende is aangetrokken. Vraag daarom hulp om je heen, omdat mensen altijd bereid zijn om te helpen. En zeker op het water.

reddingsvest kopen

Uitleggen

Leg na een reddingsvest kopen uit waarom je dit doet aan je kind. Vertel vervolgens tijdens het aantrekken, wat de functie is ervan is. Hierdoor begrijpt een kind meteen de noodzaak. Laat daarbij een YouTube filmpje zien om de kracht van de veiligheid aan te tonen.

Binnenboord houden

Tijdens het vertrekken of aanmeren ontstaat er meestal hectiek. Zet de jongste bemanningsleden daardoor centraal in de kajuit om je daarna te focussen op de taken. Geef ze een opdracht om onderdeel te zijn van de reis. Zoals knopen eruit halen, brood geven aan de eenden en de bestemming zoeken op de kaart.

Geef grenzen aan

Kinderen zijn nieuwsgierige wezens, ontdekken graag de wereld en zitten slecht stil. Daarbij leren ze de grenzen op een boot kennen door jou. Dus praat vooral over de plaatsen waarvoor rondstruinen de plek is en wanneer het te gevaarlijk wordt. Bijvoorbeeld aan de railing en buiten je uitzicht.

Herhaling

Pak de bovenstaande aandachtsgebieden er steeds weer bij, aangezien je kinderen verder doorhebben hoe het reddingsvest kopen werkt, hoe het hen ondersteunt en waar op het vaartuig de risico’s op een schrikreactie liggen. Kortom: je vergroot het bewustzijn door zowel de positieve als negatieve facetten te belichten.

Tot slot een tip: wees consequent, een kind dat overboord valt, hoor je namelijk niet.